Wat te doen bij waterschade (Sponsorbericht)

Een smartphone kopen is best een dure investering. Tenminste, wanneer je kiest voor een goed merk, dat bekend staat om haar kwaliteit en duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld de iPhone, Samsung of Sony. Daarom proberen wij altijd zo zorgvuldig en voorzichtig mogelijk om te gaan met onze telefoon, om te voorkomen dat het door een ongelukje stuk gaat of beschadigd raakt.  Maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje, en soms kan het toch wel gebeuren dat je vanwege schade moet kiezen voor telefoon reparatie.

In geval van waterschade bijvoorbeeld, is het je geraden om zo snel mogelijk de telefoon reparatie zaak binnen te stappen. Hoe eerder je dat doet, hoe groter de kans op herstel.
Maar als je niet meteen in de gelegenheid bent om jou smartphone te brengen voor reparatie, kun je alvast het volgende doen om de schade te beperken;

  • Het eerste dat je moet doen wanneer je waterschade hebt opgelopen aan je telefoon, is het meteen uitdoen. Zo gauw je het merkt, doe de telefoon meteen uit. Het is absoluut belangrijk dat je de verleiding weerstaat om het aan te maken om te zien als er nog leven in zit. Hiermee vergroot je de schade alleen maar.
  • Je hoort wel eens iemand het advies geven om de telefoon te drogen te leggen op de verwarming of te drogen met een föhn. Dit is niet juist, de schade kan hierdoor juist groter worden.
  • Heb je rijst in huis? Doe je telefoon zo gauw mogelijk in een bakje of zak met rijst. Dit is de beste manier om het vocht uit de telefoon te onttrekken. Bij iPhone dokter hebben wij gemerkt dat er bij klanten die hun smartphone in rijst hebben gelegd na de waterschade, een betere kans  is om de telefoon te herstellen.
  • De belangrijkste stap is natuurlijk bij ons binnen stappen. Bij iPhone dokter kunnen wij de reparatie aan je iPhone of welke smartphone dan ook professioneel aanpakken. De telefoon wordt gedemonteerd en zorgvuldig gedroogd en gereinigd. Als blijkt dat er een onderdeel vervangen moet worden, doen wij dat na eerst met jou te hebben overlegd en van jou groen licht te hebben gehad. Let wel dat er bij waterschade geen garantie is dat jou telefoon hersteld kan worden. Dit heeft allemaal te maken met hoe groot de waterschade is geweest, hoe snel je de telefoon hebt uitgemaakt en de juiste stappen hebt gevolgd, en hoe snel wij de telefoon onder handen hebben gekregen.

Zoals eerder gezegd, een ongeluk schuilt in een klein hoekje, en daar kan je niet zo veel aan doen. Wat je wel kunt doen is vermijden dat je met je smartphone in de regen loopt, de telefoon aan de kant leggen wanneer je bezig bent met de was of de afwas, en situaties proberen te voorkomen waarbij je per ongeluk je telefoon in je kopje koffie laat vallen. Want voorkomen is nog steeds altijd beter dan genezen.