De Smartwatch, het horloge van deze tijd (Sponsorbericht)

Het horloge heeft door de decennia heen een belangrijke rol ingenomen bij de mens, en er zijn nog maar weinigen die zonder een horloge rondlopen. Tegenwoordig heeft het horloge zoals wij die normaal kennen een ware evolutie doorgemaakt en kiezen steeds meer mensen voor het nieuwe soort horloge; je ziet steeds eer mensen de smartwatch kopen.

Smartwatches, vooral de nieuwste modellen, worden door velen gezien als de nieuwste hype op het gebied van smarttoestellen, en een handige aanvulling op bijvoorbeeld de smartphone en de tablet.
Een smartwatch is op de eerste plaats een horloge, die je gebruikt als sieraad en om de tijd vanaf te lezen. Daarnaast biedt de smartwatch nog vele voordelen die je niet hebt bij een normale horloge.
Enkele van deze voordelen zijn onder andere;
–    Smartwatches kun je gebruiken voor het lezen van sms berichten, emails, social media notificaties en zelfs whatsapp berichtjes
–    Je kunt het gebruiken voor je kalender en agenda app
–    De smartwatch is handig te gebruiken om muziek af te spelen
–    Daarnaast kun je er verschillende apps op gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen.

Smartwatches zijn te verkrijgen in verschillende modellen en worden door verschillende fabrikanten op de markt gebracht. Als je een vergelijking maakt tussen de verschillende modellen die te verkrijgen zijn, is er één die erg sterk opvalt, en dat is de Samsung Gear S.
Deze smartwatch heeft een scherm die er heel futuristisch en modern uitziet. De Gear S is één van de weinige smartwatches die de mogelijkheid biedt er een SIM in te doen, waardoor je dus mee kunt bellen zonder je smartphone te gebruiken.

Uitgerust met een dual core IGHz processor en een RAM geheugen van 512MB, heeft de Samsung Gear S voldoende capaciteit om probleemloos gebruikt te worden voor het bellen, lezen en versturen van berichtjes en emails en zelfs voor het maken van foto’s met een haarscherpe resolutie.
Deze smartphone van Samsung heeft nog één unieke karakteristiek; het maakt geen gebruik van het Android besturings systeem maar van Tizen. Dit is een besturingssysteem dat Samsung speciaal heeft ontwikkeld voor de Gear S. Als gebruiker heb je dus een andere ervaring dan de standaard Android principe die je hebt op alle smarttoestellen die gebruik maken van Android.
Aanvullend op de vele mogelijkheden van dit horloge is ook haar capaciteit om tenminste een halfuur lang één meter onder water te kunnen liggen zonder dat het waterschade leidt. Je kunt er dus met een gerust hart onder de douche mee staan of door de regen lopen. Dat is nou echt gaaf!